Sinan Temel yaptığı açıklamasında, kent konseylerinin, kentteki paydaşları bir araya getirerek, tüm kenti kucaklayan bir ortak akıl mesabesinde çalışmalar yapan bir yapı olduğunu kaydetti.

Kent konseylerinin aynı zamanda kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesinden, katılım ve yerinden yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesine kadar çalışmalar yaptığını ifade eden Temel, şöyle devam etti:

"Ben ve ekip arkadaşlarım, görev aldığımız süreç boyunca çalışmalarımızı bu doğrultuda yapma gayreti içerisinde olduk. Göreve seçildiğimiz ilk günden itibaren yoğun olarak kent konseyinin ne olduğunu, ne iş yaptığını ve nasıl çalıştığını anlatmaya çalıştık. Kentimize katma ve artı değer olarak neler katabileceğini izah etmeye çalıştık. Her ortamda 'ortak akıl' ve 'yönetişim' vurgusu yaparak kentimizdeki kurum ve kuruluşları şehrimizin vizyonunu belirlemede ve geleceğini tayin etmede aktif çalışmaya davet ettik. Ancak birlikte olduğumuz, el ele verdiğimiz takdirde daha güzel bir Adıyaman inşa edebileceğimizi vurguladık. Kent kültürü ve kent bilinci konusunda önemli ve ses getiren çalışmalar yaptık. Çünkü daha güzel ve daha müreffeh bir Adıyaman’ın yolunun buradan geçtiğine yürekten inandık. Bugüne kadar kimsenin pek değinmediği ama insanlarımız için önemli konuları gündeme getirmeye özellikle dikkat ettik. Bunları kamuoyunun bilgisine sunmak ve desteklerini almak için iletişim vasıtalarını kullanarak halkımızla paylaştık. Bizden önceki arkadaşlarımız elbette önemli çalışmalar yaptılar. Bunu bir bayrak yarışı olarak gördük ve aldığımız bayrağı tüm samimiyetimiz ve gönüllülüğümüz ile daha iyiye, daha güzele, daha ileriye taşımaya çalıştık."

Temel, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla, kent konseyinin bilinirliğini arttırmaya yoğun gayret ettik, bunda da önemli bir merhale aldığımız, bugün kent konseyine olan yoğun ilgiden çok daha net anlaşılmaktadır. Bu, aynı zamanda ekibimizin, bu süreçteki başarısı sayılabilir. Aynı şekilde ve aynı kararlılıkla daha iyisini ve daha güzelini yapmak için de bu hafta sonu yapılacak genel kuruldan, Adıyamanımız da faaliyet gösteren sivil inisiyatifin değerli temsilcilerinden bir kez daha yetki isteyeceğiz."dedi.

-"GÜZEL BİR ADIYAMAN'IN HAYALİNDEYİZ"

Ekip olarak kendilerine güvendiklerini vurgulayan Temel, şöyle devam etti:

"Güçlü, bilgi ve birikimi ile nitelikli bir ekiple yola devam edeceğiz kısmet olursa. Şehrin önde gelen kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinden oluşan, her biri kendi alanında uzman, dinamik, toplumumuzun tüm katmanlarının temsil edildiği bir ekibiz. Kentimizin geleceğine önemli dokunuşlar yapacağımıza dair en ufak bir kuşkumuz yoktur. Bizler ekip olarak bu işi biliyoruz. Bugüne kadar eksik kaldığımız noktalarda kendimizi tamamlamakta asla tereddüt etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bir ve beraber olmanın, el birliği ve gönül birliği etmenin öneminin bilincindeyiz, farkındayız ve gayretindeyiz. Geçmişimizi biliyoruz, mevcudun farkındayız ve geleceğe dair önemli planlarımız var. Süslü vaatlerden uzak şehrimizin gerçeklerinin farkında, akılcı, ayakları yere basan önerilerle daha güzel bir Adıyaman’ın hayalindeyiz. Bilindiği gibi kent konseyi bir düşünce kuruluşu gibidir. Herhangi bir yaptırımı olmadığı gibi icracı bir kurum da değildir. Tamamen gönüllü bir yapıdır. Önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşır gerekirse takibini yapar. Amaçları doğrultusunda bilgi ve bilinç verici çalışmalar yapar. Bu konuda da önemli aşamalar kat ettiğimize inanıyorum. Zaten kent konseyi genel kuruluna başvuru sayısının çok olması, bizim doğru işler yaptığımızın en güzel örneğidir. Bu bizler için sevindiricidir." 

Hafta sonu yapılacak genel kurul sürecinin tamamen mevzuatlar çerçevesinde şeffaf bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Temel, "Zaten genel kurulda temsil edilmek için yapılan başvuru sayılarının rekor denecek bir seviyede olması hem bunun hem de kapsayıcı bir çalışma yaptığımızın göstergesidir. Bu vesile ile genel kurulumuzun oylarına ve desteklerine talip olduğumuzu beyan ediyor, sonucun kentimiz, kentlimiz, hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını yürekten diliyoruz."ifadelerini kullandı.