“SIKINTILI EKONOMİMİZ İYİCE SARSILACAK”

2. Dünya savaşı sırasında Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayat olarak fazlasıyla etkilendiğini hatırlatan CHP’li Bozat;” Ukrayna ve Rusya arasında oluşan bu gerilim şuan da en çok Türkiye’yi etkiliyor.

Bir de olma ihtimali yüksek olan bir savaş çıkarsa Türkiye olarak daha da çok etkileneceğiz. 2. Dünya Savaşında da bu böyle olmuştu. Türkiye savaşa girmemişti ama en çok etkilenen ülkelerden bir tanesi olmuş, krize sürüklenmiş ve bir türlü atlatamamıştı. Ama bu savaşta sadece Türkiye değil, tüm dünya krize sürüklenecek. Bu sebepten Türkiye coğrafi konumunu kullanarak iki ülkeyi dinginleştirmeli. Tarafsız kalarak denge politikası izlemeli. Aksi taktirde en çok yarayı biz alabiliriz. Zaten problemli olan ekonomimiz iyice sarpa saracak, huzur olmayan ülkemizde savaş psikolojisi insanları mahvedecek, girmediğimiz savaşlardan yıpranan ülkemiz hâlâ kendini toparlayamazken, iyice uçurumun kenarına sürükleneceğiz, 100 yıl geriye gideceğiz.

Bu savaş en çok Türkiye’nin zararına olacak. Bir an önce gerekli adımlar atılmalı, iki ülke savaş kararından vazgeçirilmeli, arabuluculuk faaliyetlerine bir an önce başlamalıyız.” şeklinde konuştu.