Geniş katılımlı buluşmada konuşan Ali Deniz, “Eğitim-Bir-Sen olarak bizler; kuruluşumuzdan bugüne kadar, kamu çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürerek sendikacılığın, ülkemizin sivilleşme ve özgürleşme süreçlerinde sorumluluk alarak; sivil toplumculuğun, mazlum ve mağdurlara elini uzatarak insani duruşun, milletten yana taraf oluşun ve vesayetten kurtuluşun mücadelesini başarıyla vermiş bir teşkilatız” ifadelerini kullandı.

“Örgütlenmeye, örgütlü gücümüzü tahkim etmeye devam etmeliyiz” diyen Deniz, “bizim en büyük gücümüz örgütlülüğümüzdür. Bugün geldiğimiz noktada birçok sorun çözüme kavuşturulduysa, bunun altında örgütlü gücümüzün imzası var. Hiçbir şey kendiliğinden çözülmez” şeklinde konuştu.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim sendikacılık anlayışımız; üzerimize düşeni yapmayı, çalışanların talep ve beklentilerini kazanıma dönüştürmeyi, çözümler geliştirmeyi, mahrumiyetleri ve mağduriyetleri bitirmeyi, insanı ve insan onurunu esas alan bir çalışma hayatını oluşturmayı amaçlar. Bugüne kadar bu anlayışın gereğini layıkıyla yerine getirmek için, inanç, azim ve kararlılıkla mücadele ettik. Geldiğimiz nokta elbette önemli ama; asla yeterli değil, aynı yerde kalmak için bile, çok hızlı koşmaya mecbur olduğumuzun bilincinde olarak, mevcutla yetinmeyip, onun için "Zirveden Yeni Ufuklara" diyoruz.”

“Malumunuz, yakın zamanda tüm illerde olduğu gibi, bizim de il ve ilçelerimizde, demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdiğimiz; delege ve temsilcilik seçimlerimiz oldu. Erdemli bir hizmet yarışının, demokratik bir olgunluk içinde yaşandığı bu demokratik seçimde, asla kaybeden taraf olmadı, sendikamız kazandı, hepimiz kazandık. O yüzden bu hizmete talip olup, emek veren, katkı sunan herkese ben, yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesile ile aramıza yeni katılan, görevi devralan kardeşlerime ve seçilen delegasyona hayırlı olsun diyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi devreden, yıllarca beraber sendikacılık yapmaktan haz duyduğum; emek ve ömür veren kardeşlerimin de, emek ve fedakârlıkları karşısında saygıyla eğiliyor, sendikacının emeklisi olmaz, rahmetlisi olur diyor, her birine sağlık, afiyet ve mutluluklar diliyorum. İnşallah yeni dönemimizde, sizlerle birlikte sendikamızı; yeni hedeflere, yeni ufuklara taşıyacağız. Bu dönem; sosyal, kültürel faaliyetlerin arttığı, sosyal sorumluluk projelerinin yoğunlaştığı, üye kalmanın gereklerinin yerine getirildiği, üye kalma bilincine yatırım yapıldığı yeni bir dönem olacaktır.”

“Hiçbir arkadaşımızı dışarıda bırakmadan, herkesin katkısını muteber sayacağımız, emeklerine saygı duyduğumuz ağabeylerimizin, arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin müktesebatına değer vermede, vefa göstermede asla tasarrufa gitmeyeceğimiz, Rahmetli Genel Başkanımız Akif İnan’ın; “Bütün giysileri yırtsak yeridir / Yeter bize vefa elbiseleri” sözünü baş tacı edeceğimiz bir dönemi birlikte kuralım istiyoruz.”