Adıyaman Belediyesi, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bayram öncesi ve süresince oluşabilecek aksaklıkların anında giderilmesi, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ve mezarlık ile ibadethane bakımları gibi konularda çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, halkın daha rahat bir bayram geçirebilmesi için gece gündüz demeden çalışıyor.

21-22-23-24 Ağustos 2018 tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da genel temizlik, ibadethane temizliği ve genel mezarlık bakımı, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde sürdürülen hayvan satış ve kesim yeri çalışmaları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramında da bayram namazı sonrası mezarlık ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlara peksimet ve meyve suyu dağıtımı, Zabıta Müdürlüğü tarafından seyyar satıcıların yerlerinin belirlenmesi ve belediye otobüslerinin bayram süresince ücretsiz hizmet vermesi gibi başlıca çalışmaları tamamlayan Adıyaman Belediyesi, sorunsuz bir bayram için her türlü önlemi aldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, özellikle bayram öncesi kurbanlık satış ve kesim yerlerinin belirlendiğine dikkat çekerek, “Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler hayvan satış ve kesim yerleri konusunda çalışmalarını tamamladı. Buna göre belediyemize ait olan yeni hayvan pazarı, Eğriçay bölgesi ve özel besi çiftliklerinde hayvan satışları yapılabilecek. Hayvan kesimi için de yine yeni hayvan pazarımız, Eğriçay bölgesi, Saftat Et Kombinesi, özel besi çiftlikleri ve başvuruda bulunan oto yıkama alanlarında bu işlem gerçekleştirilebilecek” şeklinde konuştu.

Yine her Kurban Bayramında görmeye alıştığımız kaçak hayvanlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, bunun için Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bayram öncesi ve sürecinde bu tür olaylara müdahale edebilecek donanımlı bir yakalama timi oluşturduklarını söyledi. Başkan Kutlu, 153 nolu telefondan ihbarda bulunulabilecek olan bu timin 24 saat görev başında olacağını dile getirdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarından da kısaca bahseden Belediye Başkan Kutlu, mezarlıklarda bayram temizliği ile şehitlikte bakım ve düzenleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, vatandaşların daha sağlıklı bir bayram geçirebilmesi için bu çalışmaların bayram süresince de devam edeceği talimatını verdiğini dile getirdi.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerde bayram öncesinde ve süresinde aksaklıkların önüne geçmek için çalışma programını belirledi. Kurban Bayramı öncesi oluşabilecek yoğunluklar için bayram alışverişlerinin yapılacağı alanları belirleyen Zabıta ekipleri, bayramdan önce Gölebatmaz ve Sağlık Ocağı Caddelerinin trafiğe kapatarak bayrama hazırlanan esnaf ve vatandaşın hizmetine açacak.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da belediyeye ait otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye olarak bayram süresince, vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan kurbanlarını kesip, bayramlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla kurban kesim yerlerine trafik akışı, kaçak satış ve kaçak kesimin önlenmesi amacıyla denetimlerin artırılması, kurban kesim yerlerinin temizliğinin sağlanması gibi konular en hassasiyet gösterdiğimiz konular arasında yer almaktadır. Bayram süresince sorunlara anında müdahale edebilmek için de Zabıta, Veteriner İşleri, Temizlik İşleri, Su ve Kanalizasyon, Mezarlıklar ve İtfaiye başta olmak üzere hizmet birimlerinde nöbetçi ekipler oluşturuldu. Yine geçmişteki bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de belediye otobüslerimiz ücretsiz taşıma hizmeti verecek. Kurbanlıkların sağlıklı bir şekilde poşetlenmesi için belediyemiz tarafından hazırlanan poşetler de vatandaşlarımıza dağıtılacak. Şimdiden tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum.”

Bayram süresince olabilecek en küçük aksaklığın bile önüne geçmek için gece gündüz demeden çalışacak olan Adıyaman Belediyesi, vatandaşlardan gelebilecek şikayetlere anında müdahale edebilmek için ALO 153 Beyaz Masa ve 110 İtfaiye telefonlarını 24 saat hizmette tutacak. Bayram boyunca dilek, talep ve şikayetlerde bulunacak olan Adıyamanlıların bu yolla ilgililere ulaşabileceği belirtildi.