Haber-Metin Harıkçı 

Gurbette olan Adıyamanlıları bir çatı altında toplamanın sevincini yaşadıklarını dile getiren başkan Alp yaptığı teşekkür konuşmasında; “Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz 6. Olağan genel kurulumuzda şahsıma yeniden başkanlığı layık gören yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Omuzumuza kıymetli ve ağır bir sorumluluk yüklendiğinin bilincindeyim. Bursa Adıyamanlılar derneği 1994 yılında sağlam temeller üzerine inşa edilmiş köklü bir geçmişe sahiptir. Doğduğumuz ve doyduğumuz iller arasında bir köprü vazifesi görerek coğrafyamızın örf adet gelenek ve göreneklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini, el sanatlarını, müzik ve folklor gibi kültürel değerlerini bu kadim şehirde yaşatılmasına öncülük etmektedir. Bir anlamda İlimizin gönüllü kültür elçiliği vazifesini ifa etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kentlerin hengameli yaşamında yardımlaşma ve dayanışmanın azaldığı, aile, arkadaş, dostlukların ve komşuluk bağlarının zayıfladığını belirten Alp; “Dernek olarak bu tür bağların güçlenmesine öncülük etmekteyiz. Etnik, dini, siyasi ve benzeri farklılıkları bir araya getirerek toplumsal bütünleşmeye katkı sunmaktayız. Dernekçiliği sosyal ve kültürel hayatın bir parçası haline getirmiş durumdayız. Göç eden hemşehrilerimizin kente tutunma, kent yaşamında ortaya çıkabilecek toplumsal çatışmaları yok etme, kent kültürüne uyum ve kent bilincinin oluşması için birlik ve beraberlik duyguları ile hareket etmekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Derneğin son dönem de yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler veren başkan Alp; “Harfane etkinliklerimizi seminer, söyleşi, ve benzeri bilgilendirici etkinlikler ile birleştirerek daha zengin bir hale getirdik. Kadın kollarımızı ve Gençlik kollarımızı aktif hale getirdik, danışma meclisimizi oluşturduk, hemşehri dayanışmaları çerçevesinde farklı illerdeki derneklerimize ziyaretlere başladık. Vakıf Kültürünü Dernekçilikle birleştirerek öğrencilerimize burs verdik. Yüzlerce haneye erzak kolileri ve nakdi yardımlar da bulunduk. Covid 19 salgını nedeniyle birçok dernek kapısına kilit vururken biz hem dernek binamızı açık tuttuk hemde dernekçiliği zamanın şartlarına göre farklı bir boyut kazandırarak devam ettirdik. Siyaset, sağlık, ekonomi, spor ve muzik alanında birçok kişiyle online üzeri söyleşiler düzenledik. Şu anda üzerinde çalıştığımız bir proje var. Adıyaman da ki öğrencileri getirip Bursa’yı tanıtmak, Bursa’daki öğrencileri de Adıyaman’a götürerek Adıyaman’ı tanıtmak amacındayız dedi.

Dernekçiliğin bir ekip işi olduğunu belirten Alp, görevi kendilerine tevdi eden hemşehrilerimize Yönetim Kurulu adına teşekkür etti.