Üç yıl boyunca elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini ve yeni seçilecek başkana ve yönetime her türlü desteği vereceğini ifade eden başkan Koca; “2019 yılı Mayıs ayında yapılan seçimli genel kurulumuzdan bu yana, meslektaşlarımın teveccühüyle gururla ve onurla yürüttüğüm Adıyaman Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası başkanlığı görevim 2022 yılı Mayıs ayında sona ermektedir. Meslek yasamıza göre bir dönem daha aday olmam mümkün iken, her dönem yeni arkadaşlarımıza görev vermek için, söz verdiğimiz gibi "bayrak değişikliği "geleneğimizi sürdürmek adına önümüzdeki seçimlerde oda başkanlığına aday olmayacağımı sizlere ve kamuoyuna saygılarımla bildiriyorum. Onurla yürüttüğüm başkanlık bayrağını yine aynı grupta yaklaşık 12 yıldır birlikte görev yaptığımız değerli meslektaşımız Aziz Çelik kardeşime devrediyorum. Kendisinin bu görevi layıkıyla yerine getireceğinden şüphem yok. Çok daha başarılı projelere imza atacağına inancım tam. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Sürekli değişimden bahsedip bir türlü değişemeyenlere örnek olur umarım bu tavrımız. Zira "makamlar insanlara değer katmaz, insanlar makamlara değer katar "şiarıyla görevimizi ifa ettik bugüne kadar. Yaklaşık 12 yıldır odamızın çeşitli kurullarında görev yaptım, son 3 yıl ise meslektaşlarımın teveccühüyle 2019 yılı mayıs ayında yapılan seçimlerle oda başkanlığı görevini ifa ettim. Adıyaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak, son 12 yılda arkadaşlarımızla birlikte birçok ilklere imza attık. Meslektaşlarımıza, Adıyaman'da ve bölgemizde birçok sivil toplum kuruluşuna nasip olmayan değerli bir hizmet binası kazandırdık. Özellikle oda binamızın arsa alımından, inşasına kadar bizlere çok ciddi destek veren başta TÜRMOB genel başkanlarımız ve yönetimleri olmak üzere, hizmet binamızın arsa tahsisinden tutun da, temelinden inşasında emek veren önceki dönem oda başkanlarıma ve yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Hizmet binamız uzun yıllar meslektaşlarımıza hizmet verecek kapasitede inşa edildi. Tabi bu süreçte odamızda, gerek mesleki eğitimlerle, gerekse bilirkişilik, uzlaştırıcılık ve daha bir çok konularda mesleki yeterlilik kursları düzenleyerek hem Mali Müşavirlerimize, hem de diğer meslek gruplarına, yerinde ve yüz yüze eğitimler vererek "mesleki yeterlilik belgeleri" verdik.

Odamızı eğitimlerle ve seminerlerle zenginleştirerek bir sivil toplum kuruluşundan beklenenleri en iyi şekilde hayata geçirmeye çalıştık. Çeşitli projelerle sadece Mali Müşavirlik alanlarında değil, İKA destekli AB proje hazırlama eğitimleri, dış ticaret eğitimleri ve sanat dallarında da özellikle kadınlarımıza yönelik çeşitli projelere imza attık. Hazine ve maliye bakanımıza, TÜRMOB genel başkanımızla birlikte mesleki sorunlarımız ve çözüm önerilerimize dair raporlarımızı ve taleplerimizi sürekli olarak sunduk. Bu zaman sürecinde, özellikle bütün dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan pandemi koşullarında meslek camiası olarak çok ciddi bir sınavlar verdik. Dışarı çıkma yasaklarının ilan edildiği aylarda biz Mali Müşavirler canını dişine takarak ofislerinde izin belgeleriyle, kamunun bütçe dengesinin bozulmaması adına beyannameleri ve bildirgeleri zamanında yetiştirmeye çalıştık. Devletin pandemi döneminde sağlamış olduğu birçok destek kalemi, Mali müşavirler eliyle esnaf ve tacirlere ulaştı. Ancak ne yazık ki biz Mali Müşavirler pandemi sürecinde devletten herhangi bir hibe veya destek alamadık. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen ayakta kalmaya çalıştık. Son 3 yılda pandemiden dolayı yaklaşık 120 meslektaşımız hayatlarını kaybettiler. Onları rahmetle ve hürmetle anıyorum. Biz Mali Müşavirler çok kutsal bir mesleği icra ediyoruz. Mesleğimizi icra ederken azami hassasiyet göstermek zorundayız. Devlet ile mükellef arasında bir köprü vazifesi gören biz Mali Müşavirler maalesef gerek kamu nezdinde gerekse kurumlar nezdinde özellikle pandemi döneminde yalnız bırakılmıştır. Bizler emek-yoğun hizmet sektöründe çalışan bir meslek örgütüyüz. Bu nedenle yüksek enflasyonun en ciddi darbe vurduğu sektörlerin başında geliyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığının ücret tarifelerini belirlerken, özellikle meslek camiamıza yönelik çok daha adilane ve gerçekçi bir tarife yayınlamasını talep ediyoruz. Oda başkanlığı görevimi ifa ettiğim Son 3 yılda, beni yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyen, gerek seminerlerimize, gerek toplantılarımıza ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretlerimizde katılım gösteren başta yönetim kurulu üyelerim olmak üzere, desteklerini sürekli yanımda hissettiğim değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Umuyorum ve diliyorum ki özellikle yanı başımızda devam eden savaşlar, katliamlar ve insan hakları ihlalleri artık son bulur.

Adilane ve sevgi dolu yarınlar adına, barış ve huzur içerisinde yaşayacağımız bir dünya oluşturma sürecinde her birimizin azami katkı sağlaması özlemiyle bütün meslektaşlarıma ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.” Dedi.