Önceki yönetim kurulunda yapılan dört değişiklikle yola devam edecek olan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz genel kurulda yaptığı konuşmada, “6.300 üyesiyle ilimizde barışın ve huzurun mayası, birlik beraberliğin ve kardeşliğin teminatıyız biz, Eğitim Bir Sen olarak. Sendikacılığı, köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı, devletin ileri karakolu olmaktan çıkaran kadroyuz, Milletin arabası, esnafın camı, kaldırımın taşıyla sorunu olan, vandalistçe yaklaşımlardan sendikacılığı kurtaran kitleyiz biz. Sendikal mücadeleyi, bir sınıf ya da çıkar çatışması değil, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz biz” dedi.

“Millete tuzak kuranlara karşı dalgakıranlığa devam etmemiz gerektiğinin, Emek, ekmek ve özgürlük için; sosyal adaletin sağlanması, milli gelirin adil bir şekilde dağıtılması, eğitim çalışanlarının açlık ve yoksulluk sınırı arasında yaşamaktan kurtulması gerektiğinin bilincindeyiz” ifadelerini kullanan Deniz, “Eğitim-Bir-Sen olarak bizler; sorunlu değil, her zaman sorumlu davranan bir sendikayız. Meselelere ihtirasla değil, ihtiyatla yaklaşıyoruz. Başarılarımızdan ötürü göze gelebiliriz. Ama asla; başımız dönüp, gaza gelmeyiz. Bu konuda kimse tereddüt etmesin. Ne sağduyuyu elden bırakırız, ne de tuzak kuranlara pabuç bırakırız” şeklinde konuştu.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dönem; eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttığı, sosyal sorumluluk projelerinin yoğunlaştığı, üye kalmanın gereklerinin yerine getirildiği, üye kalma bilincine yatırım yapıldığı yeni bir dönem olsun istiyoruz. Onun için bu yeni dönemimizde; "içimize ve işimize" olmak üzere, iki önemli yolculuğa çıkacağız. İçimize yolculukla; teşkilatımızın yeni dönemde tahkim edilmesi, değişen kadroların güçlendirilmesi ve sendikal anlamda aidiyetin ve doygunluk oranın arttırılması için, teşkilatın içine yönelecek, eğitim paketleriyle, eğitim programlarıyla; teşkilatımızın çekirdeğini çelikleştireceğiz.

İşimize yolculuk derken; hizmet ürettiğimiz, emek ortaya koyduğumuz kurumlara ilişkin; ana arterler kadar, kılcal damarlara da yönelecek, oralara ilişkin nitelikli bakışlar ortaya koyarak; raporlarla, araştırmalarla milli eğitimin ve hizmet ürettiğimiz eğitim kurumlarımızın, bir adım önünde gidecek ve onları buna zorlayacağız. Yine bu dönemimizde ayrıca; erdemli bir neslin yetişmesi için, çalışmalarımızı arttıracak, gençliğe yönelik çalışmalara, daha da ağırlık vereceğiz. Genç Memur-Sen’imizi daha da aktifleştirerek, medeniyet değerlerimizi kuşanan bir gençliğin yetişmesi için, var gücümüzle çalışacağız. Üreterek ve eğiterek teşkilatımızı daha donanımlı, daha mücadeleci ve daha kararlı hâle getirmek için bu faaliyetlerimizi sürdürmenin gayreti içinde olacağız.”

Genel Kurulda yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Olağan Genel Kurul sonucunda Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu şöyle şekillendi.

Şube Başkanı : Ali Deniz

Başkan Vekili: Mehmet Demir

Başkan Yardımcısı ( Teşkilatlanma ) : Bedir Yaman

Başkan Yardımcısı ( Mali İşler ) : Murat Bilgiç

Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim) : Habib Yıldırım

Başkan Yardımcısı ( Mevzuat ve Toplu Sözleşme ) : Ramazan Bayram

Başkan Yardımcısı ( Eğitim ve Sosyal İşler ) : Bekir Erdinç