Aydın, mesajında, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir etkinlik olup kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günüdür"dedi.

"Kadının, siyasi ve sosyal hayata daha fazla katılmasının ülkemizdeki siyasi ve sosyal kaliteyi daha da artıracağına, ülkemizde ve dünyada var olan şiddet eğiliminin kadınların sosyal ve siyasal hayatta daha aktif rol almasıyla azalacağına inanıyoruz" diyen Aydın, şunları kaydetti:

"Bugün, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla, hukuki ve toplumsal alanda atılan adımlarla kadınlarımız demokratik ve sosyal haklarıyla siyasal alanda çok daha etkin bir şekilde yer almaya başlamışladır. Verdikleri mücadele ve kazandıkları haklarıyla ülkemiz için başarılarıyla geleceğimize yön vermektedirler.  
Her zaman gururla ve minnetle ifade ettiğim üzere, 15 Temmuz’da caddelerde, meydanlarda mermilere, tanklara, bombalara meydan okuyan, şehit düşen, gazi kalan ve bu aziz millet için canını hiçe sayan kardeşlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle yad ediyorum. 
 Bu duygu ve düşüncelerle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, bu vesileyle; tüm kadınlara sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederim"