Ziyaretler sonunda bir açıklama yapan AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlık seçimleri ile ilgili bir düzenleme yapılacağı yönündeki konuşmasını hatırlatarak " Seçimlerde hem muhtar adaylarımız hem de siyasi partilerimiz bazı sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Muhtarlık seçimlerinin, belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması, her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesinin önünü açacağına inanıyorum. Elbette muhtarlarımız kendi bölgelerinin seçilmiş insanlarıdır. Mahallesinde bulunan her caddenin, her sokağın, her hanenin sorun ve sıkıntılarını bilen ve bu sorunları ilgili yerlere aktaran muhtarlarımız büyük bir sorumlulukla görevlerini ifa etmektedirler. Ayrıca belediye başkanımız Dr. Süleyman Kılınç'ın kurum içerisinde 'muhtarlar birimi' kurması çok stratejik bir hamledir. Kendisini kutluyorum. Bu birimin kurulması muhtarlarımıza verilen değerin nişanesidir. Adıyaman hepimizin ortak memleketidir. Memleketimizde güzel işler, güzel hizmetler olursa hepimiz mutlu oluruz. Dolayısıyla hepimiz bir dayanışma içerisinde, samimiyetle gayret göstererek, birbirimizin halinden anlayarak, öncelikli sorunları planlayarak birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. İnşallah bu dönem daha iyi ilişkiler ve irtibat ağı kurarak memleketimize neler kazandırabiliriz çabası içerisinde olacağız. Bu vesile yeniden seçilen ve yeni muhtarlarımızı tekrardan tebrik ediyor çalışmalarında başlarılar diliyorum." dedi.

Seçildiği tarihten bu yana bu şehri hep birlikte yöneteceklerine talip olduklarını belirten belediye başkanı Süleyman Kılınç; " Dertlerimiz, sıkıntılarımız ne ise hep birlikte paylaşalım. Elbette sorunlarımız çok. Gönül ister ki bu sorunları bir anda çözelim. Ama şehrin öncelikli sorunlarına yönelik tespitlerimizi tamamladık buna göre bir yol haritası belirledik. İnşallah bu sorunları en kısa sürede aşacağız. Önemli olan ortak noktada buluşup, ilgili çözümleri üretmektir. Bu noktada muhtarlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Önemli olan bizlerin, muhtarlarımızla diyalog içerisinde olmamızdır. Şunun altına özellikle çizmek istiyorum; Muhtarlar belediyelerimizin direk çözüm ortağıdır. Muhtarlarımızın ileteceğiniz sıkıntı ve talepleri bizler belli bir program dahilinde öncelik sırasına göre çözüme kavuşturacağız" dedi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise yönetim sisteminin en önemli unsurlarından biri olan muhtarlığın öneminden bahsederek "Adıyamanlı kardeşlerimizin tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımızın her biri başımızın tacıdır. Gayemiz vatandaşlarımızın devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarımızın tamamıyla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinlemektir. Bu ziyaretlerimiz bir bakıma muhtarlarımızın nezdinde Adıyamanlı kardeşlerimizle istişare anlamına da geliyor. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman'ın yarınları için çalışıyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade buyurduğu gibi 'Büyük devlet olma vizyonu, en başta yerelde başlar. İnşallah bu toplantılarımız ve istişarelerimiz süreklilik arz edecek şekilde devam edecektir. Şehrin tüm katmanlarıyla, tüm dinamikleriyle bu buluşmaları sürdürerek onlarla ilişkilerimizi canlı, çok daha yakın istişare ve güçlü bir işbirliği içinde olacağız." diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise konuşmasında "AK parti olarak muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, güçlü muhtarlık teşkilatı için ciddi bir gayret içerisindeyiz. Esasen kendi kaderine terk edilmiş muhtarlığı Cumhurbaşkanımız önce gündeme taşıdı daha sonra da inanılmaz bir şekilde çok güzel hizmetler yaptı. Hem özlük haklarını iyileştirdi, hem de muhtarlarımızın bugün bir çok ihtiyacı giderildi. AK parti olarak her zaman muhtarlarımızla bir arada olacağız. Bu vesileyle ben yeni dönemde seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum başarılar diliyorum.” Dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği önemin kendilerini onurlandırdığını ifade ederek; “Muhtar bir dönem bir evraka imza atan, mühür basan kişi konumuna gelmiş, sadece masada muhtarlığı bekleyen biri olarak adlandırılmaya başlanmıştı. Ancak yakısına bizzat Muhtarlık rozeti takmaktan onur duyduğumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatları sayesinde maaş, sigorta ve benzeri sosyal haklara kavuşan Muhtar ve Muhtarlık camiası resmen ayağa kaldırdı, bizleri hakkettiğimiz değere kavuşturdu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara vermiş olduğu değer sayesinde son yıllarda yapılan seçimlerde her mahalleden çok sayıda kişi muhtar olmak için aday oldu. Bu güzellikler bizleri mutlu etmiştir. Yerelde Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız sürekli bizlerle birlikte olmakta, sorunlarımızı yakından takip etmekteler. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.