Ankara Spor salonunda gerçekleşen kongreye partililer yoğun bir ilgi gösterdi.

AK Parti’nin iktidar olmasında kadınların emeğini çok fazla olduğunu belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, “Peygamber efendimizin buyurduğu gibi cennet anaların ayağı altındadır. Dinimiz burada kadına, bacılarımıza değer verdiği gibi partimiz de analarımıza değer veriyor. Analarımız bacılarımız sağ olsun onlar da emek veriyor, çaba sarf ediyor. Eğer bugün partimiz iktidar oluyorsa bunun yüzde 50’si kadınlarımızın, bacılarımızın çalışması, gayretleri ile iktidar da inşallah bu gayretleri devam eder. Biz de her zaman bacılarımızın yanındayız. Onların emrindeyiz. Ne ihtiyaçları olursa her zaman yanında olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise “Başkanımız Perihan hanıma, ilçelerdeki başkanlarına, bizim çok fedakar, cefakar yönetimine, ekibine, üyelerine, hepsine teşekkür ederim. Teşkilat olarak biz onları yalnız bırakmayalım diye başkan yardımcılarımız, milletvekilimiz ile birlikte kendilerini Ankara’ya uğurlayalım dedik. 5’nci kongre, 5 otobüs helal olsun Adıyaman’a, helal olsun Adıyaman teşkilatına. Allah işinizi rast getirsin. Biz vekillerimiz, teşkilatlarımızla, her zaman yanındayız. Sizler olmazsanız biz yokuz, biz birlikte nasıl bu teşkilatı oluşturuyorsak eğer, sorunlarımız olursa onları birlikte çözmede yine hep beraber olacağız” diye konuştu.

Kongrelerinin bir bayram havasından geçtiğini belirten AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş de “Adıyaman İl kadın kolları olarak 5 otobüs ilçelerimiz ile beraber Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan katılmak üzere gidiyoruz. Bizim kongrelerimiz diğer partilerinki gibi olmuyor. Şenlik içinde, bayram havasında geçiyor. Güzel bir kongre geçireceğiz. Burada bizi uğurlamaya gelen Milletvekilimiz Yakup Taş’a teşekkür ediyorum. Kadınlara ne kadar önem verdiklerini, değer verdiklerini göstermiş oldular. İl Başkanımız yeni atandı. Daha önce başkan yardımcısıydı. Biz sonuna kadar kadın kolları olarak başkanımızın arkasındayız. Onu çok seviyor, çok destekliyoruz. Adıyaman teşkilatına birlik, beraberlik, huzur geldi. Allah kendisine hayırlı, güzel görevler verilmesini temenni ediyorum” açıklamasını yaptı.