Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un talimatı ile birlikte ADYUMLAB Müdürü Prof. Dr. Cumhur Kırılmış öncülüğünde, Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Genç ve laboratuvar personelinin çalışmaları sonucu ilk etapta 450 litre antibakteriyel el dezenfektanı ve 500 litre sıvı el sabunu üretildi.

ADYÜMLAB Müdürü Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Merkez olarak Antibakteriyel El Dezenfektanı üretiminde uzman bir kadroyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olunca çalışmalarımızı dezenfektan noktasında yoğunlaştırdık. İlk etapta 450 litre dezenfektan ve 500 litre sıvı sabun ürettik. Ürettiğimiz maddelerin sağlığa herhangi bir zararı yok. İnsan sağlığı açısından böyle faydalı bir iş yapmak bizlere gurur veriyor. Virüse karşı sloganımız da ‘Panik olma, tedbir al!’ şeklinde oldu. Üretim aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza verdikleri emeklerden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Turgut ise, Covid-19 salgınına karşı ADYÜMLAB çalışanlarının dezenfektan üretiminde ekip çalışmasının güzel bir örneğini sergilediğini dile getirerek, ham madde ihtiyacının karşılanması durumunda üretimi üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Gerekli tedbirlerin alınmasının, salgın konusunda yapılması gerekenlerin başında geldiğini vurgulayan Turgut, şunları söyledi: “Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan öğretim üyelerimizle güzel bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız neticesinde uygun hazırlıkları yaparak, ülkemizdeki grip ve Covid-19 salgınına karşı hazırladığımız solüsyonla, Üniversitemizde ilaçlama çalışmalarına başladık. Deyim yerindeyse Adıyaman Üniversitesi olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Üretimimizi artırarak halkımıza daha faydalı olmak için çalışmalarımız devam edecektir.”