Çiğköfte Yoğruldu, Harfane Ekibi Söyledi, Adıyamanlılar gönüllerince eğlendi

HaberMetin HARIKÇI

Düzenlenen geceye Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Siyasetçi Selim Çakır, Sakarya Orman Genel Müdürü Ziya Polat, Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sinan Yılmaz, Adıyaman Dernekler federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Kocaeli’nde düzenlenen etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan herkese şükranlarını sunduğunu belirten Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Yılmaz; “Adıyaman deyince her dil ve dinden, her düşünce ve inançtan birçok insanın tarih boyunca barış ve huzur içinde yaşadığı yer gelir herkesin aklına. Hoşgörü temelinde birlik beraberliktir amacımız. Bu sebepten daha çok bir araya gelelim dostlarımızı büyüklerimizi daha çok ağırlayalım diye kültürümüzü yansıtan dernek yerimizin açılışını yaptık. Kocaeli’nden yaşayan hemşehrilerimizle birlikte sık sık bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman kendi aramızda etkinler yapıyoruz. Yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla Harfane gecesi düzenlemeye karar verdik. Düzenlemiş olduğumuz gecemize Valimiz, Milletvekillerimiz, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimiz ve çok değerli hemşehrilerimiz katıldılar. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gecemizi katılan değerli konuklarımıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim” dedi.

Farklı illerde bulunan Adıyamanlıların dernek çatısı altında bir araya gelmelerinden, birlik ve beraberlik içinde olmalarından mutluluk duyduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç: “Kocaeli’nde yaşayan değerli hemşehrimerimizle bir arada olmanın sevincini yaşadık. Düzenlenen gecede Harfane ekibinin seslendirdiği türküler, ikram edilen Çiğköfte sayesinde kendimizi Adıyaman’da gibi hissetmemize vesile oldu. Değerli hemşehrilerimiz bizlere yoğun ilgi gösterdiler, birlikte hasret giderdik. Geceye çok güzel bir katılım vardı İl dışında yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu şekilde bir araya gelmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bizlere unutulmaz bir Adıyaman gecesi yaşatan Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanımız Sinan Yılmaz’a, Derince Belediye Başkanımıza, Harfane ekibine ve değerli Adıyamanlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Muhabbet dolu bir gece yaşadıklarını dile getiren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin güzel organizasyonu sayesinde doya doya güzel bir gece yaşadık. Harfane ekibimizin seslendirdiği Adıyaman Türküleri, sahnede yoğrulan ve ikram edilen Çiğköfte, geceye katılan Adıyamanlı hemşehrimerimizin sıcaklığı bizleri sanki Adıyaman’daymış gibi hissettirdi. Kocaeli’nde yaşayan çok kıymetli hemşehrilerimizle, dostlarımızla muhabbet dolu bir gece yaşadık. Kaynaşmanın, buluşmanın en güzeli burada sergilenmiş oldu. Bizleri burada en güzel şekilde temsil ediyorlar. Gündüz Adıyaman tanıtım günleri için Yenikapı’da Adıyamanlı hemşehrilerimizle bir araya geldik, gecesi Kocaeli’nde yaşayan değerli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Harfane gecesinin düzenlenmesinde emeği geçen, değerli hemşehrilerimizle bizleri burada buluşturan Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Sinan Yılmaz’a, yönetim kurulu üyelerine ve Adıyamanlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Adıyaman Tanıtım günlerinin yanı sıra Kocaeli’nde düzenlenen harfane gecesinde Adıyamanlılarla bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar; “Bu gece bir arada olduk, Adıyaman’ı Kocaeli’nde yaşattık. Bizleri bir araya getiren Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanımız Sinan Yılmaz ve yönetimini tebrik ediyorum. Adıyaman’ın sıcaklığını Kocaeli’nde hissettik. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Harfane ekibi eşliğinde gecede sahne alan Adıyamanlı sanatçı Burak Siner söylediği türkülerle davetlilere müzik ziyafeti sunarken, Kocaeli’nde yaşayan Adıyamanlılar halay çekip, gönüllerince eğlendi.