Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Corona Virüs ile mücadelede ülke olarak çok iyi bir sınav verdiğimizi dile getiren başkan Gürsoy, sağlık çalışanlarımız, diğer kurumlarımızın görevli personelleri ve basınımız üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır, yapmaya da devem ediyorlar, Allah yar ve yardımcımız olsun dedi.

-DEVLET MİLLET EL ELE TEK YÜREK OLDUK

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde devlet ve millet el ele vererek tek yürek olduk. Haftalardır bu zor günleri atlatmak için seferberlik ruhuyla verdiğimiz mücadelede Türkiye olarak dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldik. Hiç şüphesiz sağlık hizmetlerinde geldiğimiz nokta bugün Avrupa ülkelerini geride bıraktığımızı ispatlıyor. İMF’nin kapısında kuyruk olan ülkelere inat “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyen ülkemizin, her bir ferdi üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Önüne çıkan her engeli aşmakta mahir olan bu milletin sandıktaki tecellisi olan siyasi irade, geçmişte yaşanan acziyet tablolarına inat, bugün kriz çözme becerisiyle dünyaya fark atarken bilimsel çalışmalarıyla uluslara model olma yolunda hızla ilerliyor.

-TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA DESTAN YAZDI

Amansız bulaş hızıyla dünyayı esir alan yeni tip koronavirüs karşısında başta ABD olmak üzere İngiltere, İspanya ve İtalya dâhil 88 ülke köşeye sıkışarak ülkemizden yardım istemiştir. Maske, sabun, ceset torbası gibi en basit tıbbi malzemeleri temin etmekte yetersiz kalan, dünyanın süper gücü olarak gösterilen ABD dâhil bütün bu ülkelerin durumu, Türkiye ile mukayese edildiğinde birer ibret vesikasına dönüşmüştür.

-SAĞLIK KAHRAMANLARINI AYAKTA ALKIŞLIYORUZ

Bugüne kadar binlerce yatak kapasiteli şehir hastanelerinde cansiperane bir mücadele yürüten sağlık kahramanlarıyla Türkiye, karantina günlerinde yeni bir destan yazıyor. 81 ilin tek vücut olduğu bu destanda Adıyaman’ımızın modern teknolojiyle donatılmış hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarımız ise kendi cephesinde halkımızın aydınlık geleceği için büyük bir emek ve gayret sarf ediyor. Doktorundan hemşiresine, sağlık personelinden hızır acil şoförüne kadar verilen mücadelede Kovid-19 kâbusundan kurtulan hastalarımız ise yüzleri güldürüyor.


-MEDYAMIZIN FEDARAKLIKLARININ FARKINDAYIZ

Bir hayat kurtarma yolunda verilen bu mücadeleye yaptıkları haberlerle destek veren medyamız da kamuoyunu bilgilendirirken birlik olma ruhuyla yüreklerimizi bir birine perçinliyor. Bu yönüyle medyamız karantina günlerinin birere gizli kahramanı olarak bu mücadeleye önemli bir katkı sunuyor. Tıpkı sağlık çalışanları gibi yazdıkları haberler, çektikleri fotoğraf ve videolarla cephe gerisinden bu seferberliğe moral destek sağlayan medyamızın her bir mensubunun fedakârlıklarının farkındayız.

-ADIYAMAN’IMIZA YAKIŞANI HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Birlikte verdiğimiz bu mücadelede ülkemize ve Adıyaman’ımıza yakışanı hep birlikte yapacağız. Salgını bertaraf ettikten sonra köklerimizden güç alarak ayağa kalkacağımızdan ve tarihin bize yüklediği misyonla yolumuza devam edeceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Dünya düzeninin değişime uğradığı bu süreçte kültürel zenginliklerimizi öne çıkaran projelerle şehrimizin sesi ve soluğu olacağız. Yakın zamanda yerli ve yabancı seyirciyle buluşturmayı projelendirdiğimiz “Mezomortodizisi ile başlayacak yeniden diriliş sürecinde en büyük desteği yine medyamızdan alacağız. Şehrimizin değişim ve dönüşümünde bu proje sayesinde yakacağımız meşaleyle bugün ülkemize gösterilen takdir ve teveccühü yarın şehrimize taşıyacağız. Adıyaman’ımızı hak ettiği üzere önce bölgemizin daha sonra ülkemizin ve en nihayetinde dünya kültür mirasının bir parçası haline getirerek yeni ufuklara hep birlikte yol alacağız. Selam ve muhabbetlerimle…