Haber-Metin HARIKÇI

Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Adıyaman Orman Fidanlık Şefliği’nde geniş katılımla gerçekleştirilen Toplantıya; Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşan, Orman İşletme Müdür Yardımcıları, Orman Fidanlık Müdürleri, Ağaçlandırma ve Fidanlık Şefleri katıldı.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşan; “Şanlıurfa Orman Bölge müdürlüğümüz bünyesinde Adıyaman, Birecik, Diyarbakır ve Mardin Fidanlıkları bulunmakta. Toplantıda özellikle Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününe yönelik hazırlıklarımız konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bizlerde Milli ağaçlandırma gününe özel bölgemize uyumlu özenle yetiştirilmiş olan fidanlarımızdan Servi, Meşe, Badem, Çınar, Erguvan, Defne, Akasya, Kızılçam, Sedir, Çitlembik, Fıstık çamı, Antep Fıstığı, Dut, Süs ve çalımsı bitkileri farklı noktalarda toprakla buluşturacağız.

Bunun yanı sıra, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak olmak üzere 7 ilimizde 2021 yılı Ağaçlandırma ve toprak muhafaza programlarımızı gerçekleştirmek üzere Arazi hazırlıklarımızla birlikte dikilecek fidan çeşitleri belirlenmiş olup, ilk yağmurlarla birlikte inşallah fidanlarımızı topraklarımızla buluşturacağız. Yaz döneminde yaşanan üzücü yangınlardan sonra gerçekleştirilen bu toplantı neticesinde Aziz Milletimiz için Tüm güçleriyle ‘Geleceğe Nefes’ olacak fidanların ve toplantının Bölgemize, Adıyaman’ımıza ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” Dedi.