Proje kapsamında, ülke genelinde orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik etmek ve biyolojik çeşitliliği geliştirmek amacıyla Adıyaman’da da 27 ayrı noktada eş zamanlı olarak toplam 175 Bin fidan dikimi yapılarak bereketli topraklara can katıldı.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat vermek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez, Toptepe köyündeki ağaçlandırma çalışmalarına katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi.

Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez’in yanı sıra Toptepe Köyündeki ağaçlandırma çalışmalarına, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK Başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Toptepe Köyünde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, saatler 11:11’i gösterdiğinde vatandaşlar, öğrenciler ve Jandarma Özel Harekât Timleri ile birlikte “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında fidan dikimi yaparak diktikleri fidanlara can suyu verdi. Vali Aykut Pekmez ve eşi, ağaç dikim töreninde ayrıca, öğrencilere içinde kalem, kitap, fidan tohumu bulunan Orman Genel Müdürlüğünün bir çantasını armağan etti.

Fidan dikimi sonrası basın mensuplarına ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Vali Aykut Pekmez, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 11:11’de 11 Milyon fidan toprakla buluşturuluyor. Bu projenin amacı gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmak ve vatandaşlarımıza ormanı ve yeşili sevdirmektir. Adıyaman genelinde bu yıl içerisinde 1 Milyon 800 Bin fidan dikeceğiz. Bu fidanların bir kısmı dikilmeye başlandı. Sezon sonuna kadar bu fidanları toprakla buluşturacağız. Ekilen fidanların ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kampanyaya yoğun bir katılımı gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, böyle bir kampanya başlattıkları için de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Aykut Pekmez ve beraberindeki heyet, daha sonra gelecek nesillere sağlıklı, temiz ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak amacıyla fidanları toprakla buluşturdu.