GAP turları ile Adıyaman’a gelen turistler, Adıyaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ediyor.

Nemrut başta olmak üzere, Cendere, Karakuş, Arsemia, Eski Kahta kalesi gibi bir çok tarihi yeri görmeye gelen turistler ile Adıyaman’da turizm sezonu açıldı.

El birliğiyle Adıyaman’da turizmi bu sene daha iyi bir yere taşıyacaklarını ifade eden Veka Turizm İşletme Sahibi Veysel Karani Kuştepe, “Allah Devletimize zarar vermesin. Biz ordumuzun, polisimizin arkasındayız. Reisimiz, Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır; 24 saat ayaktayız. Biz de onun destekçisiyiz. Şuanda 40 turist geldi. Bunları Nemrut’a güneşin batışına götüreceğiz. İstanbul’dan geldiler. Sezonumuz açıldı. Buradan Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Bizi İzmir’deki EMİT fuarında yalnız bırakmadığı için. Gelen acenteler ile antlaşma yaptık. Şuan da turistler gelmeye başladı. Herkes toprağına, taşına sahip çıksın, bir turist geldiği zaman, bir minibüs, otelcisi değil herkes faydalanıyor. Esnafta faydalanıyor"dedi.

- ADIYAMAN'I İYİ TANITALIM

Adıyaman'ın iyi tanıtılması gerektiğini vurgulayan Kuştepe, şöyle konuştu:

"Herkes elinden gelen bütün hizmeti daha iyi yapsın. Memleketimizi daha iyi tanıtalım. Bir Kapadokya bizden sonra parladı. Kapadokya 1980’den sonra tanındı. Adıyaman Nemrut dağı yıllardır vardır. Biz bunun reklamını fazla yapalım. Bizim Nemrut Komagene festivalimiz vardı. Biz bu festivalleri yaptığımız zaman 2004-2005- 2006- 2007 yıllarına kadar Avrupa ülkelerinden katılımcılar gelirdi, sanatçılar gelirdi. Nemrut dağı başına ulusal kanallar kurulurdu. Çin, Japonya bizi canlı seyrederdi. Avrupa ülkelerinde haberler çıkardı. Biz inşallah yine o günlere geliriz. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Başbakanımızdan razı olsun” 

Jolly tur profesyonel turist rehberi Güney Peker ise “Bahar ayları ile birlikte GAP turlarına ben çıkıyorum. Adıyaman’a geldik, sezon başlıyor. Nemrut, Cendere, Karakuş tümülüsüne gideceğiz. En son Aralık'ta gelmiştik. Havaların soğumasıyla biraz GAP turları durmuştu. Şuan tekrar başladık. Genelde insanlar hep şöyle düşünüyor; GAP bölgesine doğu bölgelerine gelindiği zaman problem yaşar mıyız? Ben her zaman söylüyorum. Buralarda öyle bir olay yok. Devletimiz Afrin'de operasyonlar gerçekleştiriyor. Askerimize devletimize Allah zeval vermesin. Biz terör bölgelerinden çok uzakta turlar yapıyoruz. İnsanlar gelip, buraları gelip görebilir. Adıyaman’da herkes bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Biz bu hafta turumuzu gerçekleştireceğiz. Sürekli geleceğiz. Adıyaman’a insanlar gönül rahatlığıyla gelebilir” diye konuştu.