İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen 33 askerden biri olan Uzman Onbaşı Mehmet Orhan için memleketi Adıyaman’da askeri cenaze töreni düzenlendi. Dün akşam askeri uçakla Adıyaman’a getirilen şehidin naaşı hastaneden alınarak son kez baba ocağına getirilerek helallik alındı. Şehidin naaşı buradan Adıyaman Belediye mezarlığına getirildi.

Öğle namazına müteakip Adıyaman Belediyesi Mezarlık Camisi'nde düzenlenen törene, Protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından dua edildi ve helallik istendi. Şehit onbaşı Mehmet Orhan’ın cenazesi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", sloganlarıyla tekbirler eşliğinde Adıyaman Belediyesi Şehitlik mezarlığına defnedildi.

Elif ve Ahmet Orhan'ın 5 çocuğundan en küçüğü olan 25 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Bekar olduğu ve 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri kadrosuna katıldığı belirtildi.

Adıyaman’da sağanak yağmura rağmen yaklaşık 15 bin kişi tekbirlerle şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Öte yandan tören esnasında görevli bir güvenlik mensubuna yağmurda ıslanmasın diye şemsiye açan vatandaş gözlerden kaçmadı.