Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapılan birinci olağan genel kurul toplantısına yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Divan başkanlığını mimar İhsan Fırat’ın yaptığı kongrede açılış konuşmasını yapan başkan yardımcısı Emircan Ahmet Alsan kısa bir zamanda geniş bir kitleye ulaştığını Adıyaman’da en etkili ekonomik birliktelik olma yolunda hızlı bir ilerleme yapıldığını belirtti. 

Tek liste halinde gidilen kongreye mevcut başkan Mehmet Fatih Çiçek tekrar seçildi. Üyelere teşekkür konuşması yapan başkan Çiçek; “Adıyaman’ımızda çevreye ve doğaya saygılı etik kurallar içinde faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin yüksek enflasyon ve durağanlaşan ekonomiye rağmen birlik üyesi firmalar yatırımlarına devam etmekte. Ekonomiyi canlı tutmaya çalışarak fedakârlık yapılmakta fakat sektörü engelleyici bir takım zorluklar var. Bu zorlukların ekseriyeti Adıyaman’ımızda özel zorluklar olup, nitelikli yapı uygun fiyatlı sosyal konut üretimi için mevcut hali hazırda üretimi tamamlanmış arsaların imar revizyonuna ve yeni bir bakış açısına ihtiyat duyulmaktadır. Yetkili organların taşın altına ellerini koymaları gerekiyor, aksi takdirde önümüzdeki 5 yıl içinde yeni imar alanlarının açılması ihtiyacı doğacaktır. Bu durumda verimli tarım alanlarımızın zarar göreceği, buna ihtiyaç duymadan imar revizyonu ve rezerv kentsel dönüşüm alanlarının kamu özel sektör iş birliği ile hızlı bir eylem planı hazırlanması gerekmektedir. Sektörümüzle ilgili sorunların çözümü konusunda Adıyaman Müteahhitler Birliği olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün ilk olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Kongremizin ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman’daki beton fiyatları çevre illere göre %35 yüksek olduğunu dile getiren Fatih Çiçek; “Özel gündem olarak ele alınan beton fiyatlarındaki astronomik rakamların çevre illere göre yüzde otuzbeş fazla, bunun niçin böyle olduğunu Ticaret odası, Ticaret il müdürlüğü, Rekabet kurumu ve mülkü idarelerin konuyu ele almaları gerekmektedir. Toplantıda beton firma temsilcileri ile yapılacak görüşmeler sonrası bir netice alınamadığı takdirde iş bırakma eylemi yapılarak, birlik üyesi firma şantiyelerinde süresiz beton dökümü yapılmayacaktır” dedi