-"ADIYAMAN’A KARŞI GÖREVİNİZİ YAPMANIZ İÇİN 17 YIL YETMEZ Mİ?"

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, geçtiğimiz hafta içinde Adıyaman’ı ziyaret eden 'Adıyaman her daim yanımızda oldu, biz de Adıyaman için elimizden gelen her şeyi yapacağız' diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Tutdere, "Adıyaman'a karşı görevinizi yapmanız için 17 yıl süre geçti, daha ne kadar süre istiyorsunuz?" dedi.

-"TÜTÜNE VERGİ İNDİRİMİ, BARAJ ÖDENEKLERİ VE YOKSULLUK İÇİN ÇALIŞMA VAR MI?"

Tutdere, meclis genel kurulunda söz alarak, "Sayın Bakan, doğru söylüyorsunuz, Adıyaman 17 yıldır size karşı görevini yaptı. Peki, 17 yıldır Adıyaman'a karşı siz görevlerinizi yaptınız mı? Mesela tütün üreticilerinin beklediği vergi indirimi için yasal çalışma yapacak mısınız? İnşaat çalışmaları durma noktasına gelen Koçali, Gömükan, Çetintepe Barajları için gerekli ödeneği çıkaracak mısınız? Sulama projeleri için gerekli çalışmaları yapacak mısınız? İşsizlik ve yoksulluğun bitirilmesi için 17 yıldır sabırla bekleyen Adıyaman'a daha ne kadar beklemeyi öneriyorsunuz? Adıyaman'a karşı görevinizi yapmanız için 17 yıl süre geçti, daha ne kadar süre istiyorsunuz?"

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında yapmış olduğu konuşmasında "Adıyaman her daim yanımızda oldu, biz de Adıyaman için elimizden gelen her şeyi yapacağız." demişti.