AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, yazılı açıklamasında, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Adıyaman’ın tarihi turistik değerlerini hatırlatmak istediğini bildirdi.

- “ADIYAMAN HUZURUN BAŞKENTİ OLARAK BİLİNİR”

Dağtekin, öncelikli olarak dünyada kabrinin kesin olarak bilinen Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinin bu topraklarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Arsemia, Karakuş Tümülüsü, Perre Antik Kenti bu topraklardadır. Özellikle dünyanın eski yerleşim birimi Perre Antik Kent'i şehrin hemen yanı başındadır. Adıyaman Mezopotamya'nın kadim şehri aynı zamanda medeniyetlerin beşiğidir. En önemlisi ise barış ve birliktelik şehridir. Farklı anlayışlar, farklı kültürler olmasına rağmen Adıyaman insanı her daim birbirlerine  sevgi, saygı ve uyum içerisinde yaşamıştır. Bundan dolayıdır ki huzurun başkenti olarak nitelendirilir.”

-“SEÇİMLERDEN REKOR OY ORANIYLA ÇIKTIK”

Adıyaman'ın  örnek yapısının yapılan seçimlere de yansıdığına işaret eden Dağtekin, bu anlamda 31 Mart seçimleri de huzur ve güven ortamında gerçekleştiğini vurguladı.

Dağtekin, “Bu seçimlerden rekor oy oranıyla çıktık. Bir önceki yerel seçimlerde il merkezi ile birlikte 4 ilçe belediyemiz AK Parti'nin elindeydi. Bu seçimlerde ise 5  ilçe ve il merkezini aldık. Yani 5 artı 1 yaptık. Yine İl Genel Meclisi olarak ta 30 encümenin 27'sini aldık. Merkez ilçede ise belediye encümeni olarak 37 belediye meclis üyeliğinin 28 tanesini aldık."dedi

Dağtekin, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın da hatırlattığı gibi biz AK Parti Teşkilatı olarak çok büyük bir uyum içerisinde çalıştık. Sayın milletvekillerimizle birlikte tam gün saha çalışmalarında seçim kampanyamızı yürüttük. Özellikle bu seçimlerde Belediye Başkan adayımız Süleyman bey Adıyaman için bir şanstı. Seçimlere hazırlanırken yüzde 70 bandının üzerinde bir hedef koymuştuk. Her ne kadar başarılı bir grafik çizdiysek de AK Parti olarak tüm Türkiye'de olduğu Adıyaman'da da kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Adıyaman'da da bizler en küçük beldeden başlayarak tüm ilçe ve il merkezi ile birlikte bir rapor hazırlayarak 26 Nisan'da başlayacak olan Kızılcahamam kampında enine boyuna bunların istişaresini yapacağız.” İfadelerini kullandı.