Veka Turizm İşletmecisi Veysel Kuştepe, yaptığı açıklamada 36 yıldan bu yana yolcu taşımacılığı yaptığını söyledi.

Adıyamanlıları Türkiye’nin her yerine sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağladıklarını aktaran Kuştepe,"Karadeniz, Kapadokya, Mardin, Halfeti Somuncu baba, ege turlarımız var her taraftan misafirlerimiz çıkıyor, bu güne kadar bize hiçbir şikâyet gelmedi. Adıyaman da bu sene turist sayı olarak 75 bin kişi geldi gerçekten bu çok iyi.” dedi.

Son yıllarda yabancı turist sayısında büyük düşüş yaşandığını yerli turistlerin Adıyaman’a daha fazla geldiğini anlatan Kuştepe, Adıyaman’daki Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti gibi tarihi alanları yeteri kadar tanıtımının yapılmadığını vurguladı.

Perre Antik Kenti’nin tarihinin Nemrut Dağı’ndan daha eski olduğunu anımsatan Kuştepe, şöyle devam etti:

“Nemrut Dağı dünyanın 8. Harikasıdır ama Perre Nemrut’tan daha eski. Ben Türkiye genelinde büyük acentelerle çalışıyorum, hangi acentelerle çalışıyorum dersek Jolly, Tatil Budur ve Akademi’yle çalışıyorum, bu bölgenin taşımasını ben yapıyorum. Dediğim gibi bizim Türkiye’nin her tarafına turlarımız var. Eskiden en çok yabancılar gelirdi yerli halkımız gezme, nedir bilmezdi bazen iki üç kişi olurdu, biz ne yapıyorsunuz derdik onlarda gezmeye geldik derdi, bizde şaşırırdık yerlilerde mi gezer derdik adam şaşırırdı. Ondan sonra bu ırak savaşı ve körfez savaşları çıktıktan sonra bıçak gibi kesildi. Eskiden internet sayfasından bize ulaşırlardı ama yıllardan beri ajantlar ve yabancı acenteler la 13, 14 senedir onlarla çalışıyoruz,  son zamanlarda yabancılarda akın etmeye başladı,  bizim Nemrut dağına her gün turlarımız var. “

Bölgeye en fazla turist getiren firmanın Jolly Tur olduğunu kaydeden Kuştepe, ikinci sırada ise Tatil Budur’un yer aldığını dile getirdi.

Her iki firmanın GAP turlarına 20 bine yakın turist getirdiğini belirten Kşutepe  şöyle konuştu:    

“Burada zaten Almanya’daki Berlin fuarı bu sene yine Almanya’ya gittim ama geç gittim sağ olsun bizim hava alanı müdürümüz bu konuda çok yardımcı oldu. Onun sayesinde Berlin fuarına katılamadık fakat Almanya’ya gittik. İnşallah gelecek sene gideriz. Dediğim gibi biz binayı yapıyoruz fakat satışını yapamıyoruz, satışını yapmak için reklam önemlidir. Buradan sayın valimize teşekkür ederiz bize destek veriyor kısmet olursa bu sene yeni belediye başkanımız da oda turizmi çok sevdiği için oda bize destek verebilir, yine turizm fuarına beraber gideriz. Sayın valimizle sayın belediye başkanımızla turizm müdürlüğümüzle hep beraber gideriz çünkü bütün dünya oradadır. Adıyaman’a getirisi bütün dünya acenteleri ordadır sözleşmeye biz orda yapıyoruz o yüzden fuarlar büyük öneme sahiptir."