Kent Konseyi başkanı Sinan Temel, yaptığı yazılı açıklamada Adıyaman’a ve Eğitim camiasına emeği olan Abdulgafur Büyükfırat isminin herhangi bir eğitim kurumuna verilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Temel yaptığı açıklamasında; “Adıyaman’ımızda eğitimin bütün kademelerinde uzun yıllar görev yapmış, hizmet etmiş, binlerce gencimizin, insanımızın gönlüne dokunmuş, onlara rehberlik etmiş, fikirleri ve faaliyetleri ile farkındalık oluşturmuş, yediden yetmişe herkesin, her kesimin sevgisini, saygısını ve takdirini kazanmış hocamız, ağabeyimiz ve eğitim liderimiz Abdulgafur Büyükfırat’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Aynı zamanda ülkemizin birçok ilinde ve yurt dışında da önemli görevleri başarıyla ifa etmiş ve insanların takdirini kazanmış olan hocamız ilimizde Milli Eğitim Müdür olarak görev yaptığı yıllarda “Beş dakikanı bana ayır” okuma kampanyasıyla öğrencilerimize kitabı ve okumayı sevdirmiş, adeta kitap ile özdeşlemiştir. Bu kampanya ülke çapında ses getirmiş, ulusal basında yer almış, büyük takdir ve beğeni almıştı.

BİR EĞİTİM KURUMUNDA ABDULGAFUR BÜYÜKFIRAT İSMİ YAŞATILMALI

İlimize faydasını ve örnek kişiliğini anlatmakla bitiremeyeceğimiz değerli hocamız bedenen artık aramızda yok maalesef. Ancak hatırası her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Kendisine karşı birazcık da olsa vefa borcumuzu ödemek ve adını yaşatmak adına Abdulgafur Büyükfırat isminin herhangi bir eğitim kurumuna veya yeni yapılacak olan İl Halk Kütüphanesine verilmesini Adıyaman Kent Konseyi olarak önemsiyor ve öneriyoruz. Talebimizin karşılık bulacağına inanıyor, Bu vesile ile Abdulgafur Büyükfırat hocamızı bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz.