İddiaya göre, sabah saatlerinde kucağında 3 aylık erkek bebekle Demokrasi Parkı'na gelen 37 yaşındaki H.P. isimli kadın bir süre parkta dolaştı.

Daha sonra elindeki bebeği suya batırıp boğmak istediği esnada durumu fark eden temizlik görevlileri elinden bebeği alarak durumu polise ve sağlık görevlilerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis, H.P.'yi gözaltına aldı. Bebek, sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Anne H.P. Bipolar hastası olduğu ve 3 ay önce ismi öğrenilemeyen çocuğu dünyaya getirdiği öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, hastaneye gelerek çocuk ve anne hakkında bildi aldı.Polis, kimliği tespit edilemeyen çocuğun Hatun Polattaş'a ait olup olmadığını ve kimliğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

- SÜS HAVUZUNA GİRDİ BEBEĞİ SUYA BATIRDI

Çocuğu boğulmaktan kurtaran Park ve Bahçelerden Havuz Sorumlusu Eşref Atalay, olayı şöyle anlattı:

"Sabah mesai saatlerinde geldim buraya havuzu temizliği için geldim işim bitinde burada biraz dinlenmek istedim otururken bir bayan geldi çocuğuyla birlikte yaşı 30,35 civarında sarışın bir bayan geldi şu havuzun köşesinde oturunca dikkatimi çekti orada bir baktım kendini suyun içine attı suyun içine atlayınca elindeki bebeği suyun içine batırdı batırır batırmaz ben hemen yetiştim bebeği ikna ederek elinden aldım baktım aklı dengesi yerinde değil bana diyor ki; 'bu bebek kimin?' bende ver abla ver benim dedim. İkna ederek elinden aldım hemen Kızılay buradaydı onların yanına götürdüm sağolsunlar yardımcı oldular oraya gittik hemen bebeği üstünü falan değiştirdiler ondan sonra ambulansa telefon açtık ambulans geldi ambulansa gerekli bilgiyi verdik bu kadının aklı dengesi yerinde değil bebeği kendisine teslim etmeyin dedim ambulansa bindirip götürdüler. Ben elime aldığımda çocuğun durumu iyiydi."

Görgü tanıklarından Mustafa Adalı ise olayı şöyle anlattı:

"Baktım bir bayan geldi kucağında bir çocukla, o sıra da  Kızılay'ın aracı arka arka gelecekti  o bayanda arabanın arkasında duruyordu. Şöforü uyardım, kadının psikolojisi bozuk olduğu belliydi. Çiçeklerin ortasından gitti şurada oturdu havuza baktı, havuza doğru gitti. O arada müşteri geldi baktım ki çocuğu havuzun içine attı. Personel Eşref diye bir arkadaş var baktım hemen çocuğu sudan çıkarttı koşa koşa buraya getirdi ilk müdahaleyi onlar yaptı bayanda da ses yok donmuş kalmıştı ben o arada 155 aradım sonra ambulans geldi çocuğu götürdüler ondan sonra polisler geldi."

-AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HUKUKİ TAKİP BAŞLATTI

Olayı duyar durmaz konu hakkında gerekli işlemler başlatıldığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, ''Yaşanılan elim olay öğrenilir öğrenilmez, Korunmaya muhtaç Çocuk yasaları kapsamında gerekli iş ve işlemler ivedilikle başlatılmış olup, bütün gelişmeler kurumumuzca yakından takip edilmektedir. Bakanlık olarak olaya müdahiliz ve gerekli hukuki takip yapılmaktadır" dedi.

Öte yandan, gözaltına alınan H.P'nin "bipolar bozukluk" hastası ve bekar olduğu iddia edildi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, bebeğin annesinin H.P. olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını belirtti.