Dağtekin "Her ay yapılan 128. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantılarının hiç birini aksatmadan başkanlık yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Adıyaman'ı çok seviyor. Özellikle her seçim döneminde Türkiye rekoru kıran Sincik ilçemizin ülke gündemine gelmesi haliyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Adıyaman'a ayrı bir ehemmiyet ve ilgi göstermesine vesile oluyor. Bu noktada Sincikli kardeşlerimize de teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Seçim takvimimiz ve propaganda sürecimiz 19 Şubat itibariyle başlamış olacak. Elbette bu tarihten önce de il başkanı olarak hem ilçe hem de belde başkanlarıyla çalışmalarımız devam edecek . Yani resmi propaganda sürecine kadar bizler daha özel, birebir görüşmeleri yaparak vatandaşlarımızla temas halinde olacağız. Bilindiği gibi partimiz 31 Mart seçimlerine 'gönül belediyeciliği' sloganıyla giriyor. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bulunduğu her platformda gönül belediyeciliğine vurgu yapıyor. Bizlerde eşlerimizle birlikte kapı kapı dolaşarak gönüller yapacağız, gönüller inşa edeceğiz. Yani milletimizin yaşadığı sorun ve sıkıntıları birebir dinleyerek partimizin ilgili kademelerine ileteceğiz. Elbette bu çalışmaları partimizin tüm organları ile birlikte yürüteceğiz. Tabi daha koordineli ve daha planlı bir şekilde olacak şekilde bu görevlerimizi yerine getireceğiz. Elbette bu süreçte tevazu ve gayret çok önemli. Ancak tevazu ile çalışmalarımıza devam ederken vakarı da elden bırakmayarak gönüllere dokunacağız." dedi.

Dr. Süleyman Kılıç'ın adaylığını da değerlendiren Dağtekin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'aday değilse gerekirse biz adaylık teklifinde bulunacağız' sözlerini hatırlatarak " liderimiz Erdoğan sahayı, yereli ve teşkilatı önemsemesi hasebiyle belediye başkanı adayı olarak Dr. Süleyman Kılınç'ı aday göstermiştir. Dr. Süleyman Kılınç gerçekten gönüllerde taht kurmuş bir adayımız.Kendisini kutluyorum. Şuana kadar belirlediğimiz adayların yüzde 45'ini direk teşkilatlardan seçtik. Yani adaylarımız içerisinde il başkanları, başkan yardımcıları, eski il başkanları adaylarımız var 31 Mart seçimlerinde Süleyman Kılınç'ı çok yüksek bir oy oranıyla belediye başkanı yapacağımıza inancım tamdır. Elbette aslolan milletimizdir, Adıyaman'dır. Bu seçimlerdeki sloganımız olan tevazu, samimiyet ve gayret ile inşallah gönüllere gireceğiz. Ve gönül belediyeciliğini, gönüllere nakış nakış işleyeceğiz. Elbette gönül belediyeciliğini yaparken kendi asli işimiz olan hizmetlerimizi de hiç aksatmayacağız." ifadelerine yer verdi.

İlçe ve belde belediye başkan adayları ile belediye encümeni ve İl Genel Meclis üyesi adaylarının belirlenmesi ile ilgili de konuşan Dağtekin "Aday belirme sürecinde genel merkezimiz, teşkilat kademelerimizin tamamının görüşleri alındı. Elbette bu süreçte de yine aday adaylarımız ve aday adayı olmadığı halde teşkilatımızın ve genel merkezimizin yaptığı saha çalışmalarından çıkan sonuca göre adaylık teklifi de yapılabilir. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız, Yerel Yönetimler Başkanlığımız ve Seçim İşleri Başkanlığımız tarafından oluşturulan 3'lü komisyonumuzun yaptıkları çalışmanın son aşamasına gelindi. İnşallah yakın bir zamanda adaylarımızı açıklayacağız. Belde adayının belirlenmesinde ise il teşkilatı olarak ve ilçe koordinatörleri ile bizler güzel bir çalışma yaptık. Yaptığımız birebir görüşmeler ve anket çalışmalarıyla elimizde bazı doneler oluştu. Bununla birlikte belediye encümenleri ve il genel meclis üyeleri adaylarının belirlenmesi için de sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Ayrıca aday adayı olan kardeşlerimize de bir ricada bulunmak istiyorum; Bizim geçmişten gelen 'görev istenmez, verilir' şeklinde bir geleneğimiz var Dua etmeyi, teşekkür etmeyi, Allah sizden razı olsun, bu yükü bana yüklemediniz, ama hangi kardeşimize bu sorumluluğu verdiyseniz ben onun ilk yardımcısı olacağım, ilk yükünü kaldıran kişi olacağım, ben onlara destek olacağım demeyi şiar edinmemiz gerekiyor.

Öte yandan propaganda sürecinde çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili aldıkları kararı anımsatan Dağtekin "AK Parti her zaman ilklerin öncüsü ve ilkleri başaran bir parti olmuştur. Bilindiği gibi Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısından yerel seçimlerde yürütülecek seçim kampanyasına yönelik, görüntü ve gürültü kirliliğine izin vermeyecekleri ilan etmişti. Bu Türkiye seçim tarihi açısından bir milattır. Bizim için aslolan kapıları çalmak, milletimize dokunmak, gönüllere girmektir. Saha çalışmalarının yanı sıra sosyal medyayı da en iyi şekilde kullanacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız 13 milyonu aşan takipçi sayısı ile dünyada en çok takip edilen bir liderdir. Genel başkanımız sosyal medyaya da önem vermemiz gerektiğini söyleyerek hepimizi uyardı. Hep birlikte inşallah başkasına rahatsızlık vermeyecek şekilde sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanacağız."şeklinde konuştu.

31 Mart seçimlerine 2002 ruhu ile hareket edeceklerini ifade eden Dağtekin "İl başkanı olarak tüm partili kardeşlerimizden ve Adıyamanlılardan şunu rica ediyorum; 2002 ruhu ile yeniden partimize sahip çıkalım. Sahaya 2002 ruhu ile, o manevi dinamikle saha hakimi olarak bir çalışma ortaya koyalım. AK Partili dava sahibi kardeşlerimize ben özellikle bu ricada bulunmak istiyorum. Ülkemizin bu güzel toprakları üzerinde asırlardır oyunlar oynanıyor. Son dönemlerde bu artarak devam ediyor. Gözleri Vatanımızda. Dinimizde ve değerlerimizde. Onlara inat biz bu oyunu bozacağız. Her birimiz nasıl birer Selahaddin olduğumuzu onlara göstereceğiz. Bu bölgenin bir insanı olarak diyorum ki; mutlaka kendi insanımıza , kendi kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. AK Parti bu memleketin, bu bölgenin ve aynı zamanda Adıyaman'ımızın sigortasıdır." diye konuştu

.