Metin Harıkçı

Okulların ağaçlandırılması seferberliği kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan Ağaçlandırma İş birliği Protokolü çerçevesinde, öğrencilerin tarımın her aşamasını görerek ve uygulayarak öğrenmeleri amaçlanarak Adıyaman Ziraat Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım lisesi) Uygulama bahçesindeki 6 dönümlük araziye 15 Temmuz’da şehit olan 251 vatandaşın anısına 251 zeytin fidanı dikildi.

“Şehitlerimizin anısını yaşatacağız”

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını belirterek şunları söyledi;

“Bugün tarım lisemizin bahçesine geçen yıl bildiğiniz gibi Adıyaman'ın Tarım lisesi kazandırılmıştı. Onun bahçesindeki alanda 15 Temmuz şehidimiz anısına 251 zeytin fidanı dikiyoruz. Onlarla birlikte yaşayacaklar, şehitlerimizin aynısını burada yaşatacağız. Bu alanda ciddi bir meyve ve diğer bitkilerden üretim konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Daha önce atıl durumda olan arazi verimli hale getirildi, ıslah edildi ve Tarım lisemiz çiftçilerimize örnek projelerini uygulanacağı ve üretileceği bir alan olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Aziz şehitlerimiz anısına 251 zeytin fidanı diktik”

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer hem öğrenciler için tarımsal eğitim olması açısından hem de 15 Temmuz şehitlerinin anılması açısından güzel bir proje olduğunu belirterek;

2022’den başlayarak 2025 yılına kadar kurumlarla yaptığımız protokol kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü üniversite ve müftülük ile protokol gereği okul ve cami bahçelerinin ağaçlandırılması kapsamında bu kurumlarımıza zeytin, fıstık fidanları tahsis ettik. 3 bin fidan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 3 bin Diyanete bağlı müftülüğe tahsis ettik. Bu tahsisler kapsamında bugün de burada Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Tarım Lisesi'nin bahçesine, öğrencilerimizin uygulamalı çalışmalarında onlara destek sağlaması amacıyla 450’ye yakın zeytin fidanı verdik. Bu fidanlardan 251 adedini 15 Temmuz aziz şehitleri anısına protokolümüz ve öğrencilerimizle birlikte toprakla buluşturduk. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyoruz.” dedi.

Fidan dikimi törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Jandarma Alay Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer, Kurum Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.