‘Yeşil bir Adıyaman’ hayalini gerçeğe dönüştürmek için göreve geldiği ilk günden itibaren şehir genelinde ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verilmesi talimatında bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ın il oluşunun 66. yıldönümünde de anlamlı bir projeye imza attı.

1 Aralık 1954 yılında il statüsüne kavuşan Adıyaman’ın il oluşu etkinlikleri çerçevesinde Demokrasi Parkı önünde açılan stantta vatandaşlara 10 bin adet tohumlu kalem ile Adıyaman’ın il olduğu tarihe vurgu yapmak amacıyla 1954 adet çam fidanı dağıtan Başkan Kılınç, böyle anlamlı bir günde anlamlı bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hedeflerinin gelecek nesillere büyük bir miras bırakmak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, Adıyaman’ı eski yeşil dokusuna kavuşturmak için çeşitli projelere imza attıklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün 1 Aralık 2020, Adıyaman’ımızın il oluşunun 66. yıldönümü. 1954 yılında il statüsüne kavuşan bu güzel kentimizin il olmasında emeği geçen herkesi minnetle, şükranla, vefat edenleri de rahmetle anıyorum. Yaşayanlar varsa onlara da sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum.

Bugün 1954 yılının simgesi olarak 1954 adet çam ağacı fidanı ile 10 bin tane tohumlu kalem dağıttık. Buradaki amacımız, kuraklıkla mücadele için şehrimizi ve ülkemizi yeşillendirmek, ağaçlandırmaktır. Bu anlamda şehrimizde metrekareye düşen yeşil oranını arttırmak için daha büyük çalışmalarımızda mevcut. İnşallah bu projelerimizle geleceğe çok büyük bir miras bırakacağız. Bu vesileyle bir kez daha il oluşumuzun yıldönümünü kutluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

PEDALLAR BU KEZ ‘ADIYAMAN’ İÇİN ÇEVRİLDİ

Adıyaman’ın il oluşunun yıldönümünü gün içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlayan Adıyaman Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İkra Koleji ile birlikte Dağ Bisikleti Yarışı düzenledi. Yarışmacıların HES Koduyla katılabildiği ve 30 yarışmacının katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Karadağ Ormanlık Alanı’nda gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler sporcular şöyle sıralandı:

Yıldız Erkekler: Birinciliği Abdullah Ünal, ikinciliği Okyanus Öztokmak, üçüncülüğü ise İlker Altuntaş elde etti.

Genç Erkekler: Birinciliği Hamza Ertürk, ikinciliği Mehmet Toprak, üçüncülüğü ise Yusuf Ertürk elde etti.

Büyük Erkekler: Birinciliği Emin Bilgiç, ikinciliği Harun Bal, üçüncülüğü ise Muhammed Demirel elde etti.

Dereceye giren sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.